2015. jún 09.

Hurrá nyertünk!!!

írta: hexenbesen
Hurrá nyertünk!!!

Na jó, lehet, hogy nem a mindent elsöprő győzelem a miénk, de higgyétek el, teljesen megérdemelt győzelemről van szó.

Az utóbbi évek hagyományaihoz híven a Hegyvidéki Napok keretében az idén is megrendezésre került a Hegyvidéki Főzőverseny. Teljesen magától értetődő volt, hogy azenpiacom.hu csapatának ott a helye a Gesztenyés kertben. Nem sokat gondolkodtunk a dolgon. Magunk mellé gyűjtöttünk néhány kedves ismerőst és beneveztünk.

A Normafa Sportegyesület és azenpiacom.hu csapatának tagjai vállvetve, halált megvető bátorsággal küzdöttek a győzelemért. Mivel kulináris hozzáértésünket már korábban bebizonyítottuk, nagy gondot fordítottunk a megfelelő recept kiválasztására. Nem akartuk alább adni a színvonalat.

A verseny kiírás szerint bogrács ételt kellett készíteni minimum három zöldségféle felhasználásával. Szerettünk volna egy kicsit elszakadni a hagyományos magyar bográcsozós receptektől, de ugyanakkor közel akartunk maradni a megszokott nyár esti ízvilághoz.

Így esett a választásunk egy török ragura, ami amellett, hogy teljes mértékben megfelelt a feltételeknek, már első pillantásra igazi ínyencségnek ígérkezett. Az étel neve kuzu güveç (receptjét lásd lentebb). Tudom, hogy most sokan a "Kuzey Güney” című török szappanoperára asszociálnak, de mindenkit megnyugtatok, a recept és az említett tévéműsor között semmilyen párhuzam nem áll fenn. Már csak azért is, mert az egyik finom, a másik pedig nem.

20150607_122414.jpg

Hála az alapos felkészülésnek és szervezésnek a nevezetes napon teljes harci felszereléssel jelentünk meg a Gesztenyéskertben,a számunkra kijelölt műveleti területen. A munka flottul és fegyelmezetten zajlott, csak néha szakította félbe egy-egy borosüveg dugójának pukkanása, vagy a szódás szifon sistergése. Nem is csoda, hogy elnyertük a méltó elismerést.

Mi és a mi kecskénk megkapta a legegzotikusabb étel különdíját és a vele járó fakanál trófeát!!!

20150607_141707.jpg

Egyediek voltunk és a bográcsunknál álló sor alapján (na meg a bennfentesek véleménye szerint is) finomak is. A többi bográcsba nem láttam bele, de a miénk fénysebességgel ürült ki, pillanatok alatt elfogyott minden.

fozoverseny04.jpg

Szóval nem mi lettünk az első helyezettek, de a fakanálnál sokkal többet nyertünk:

Az első tábortűzillatú nyármeleg napot

Egy igazi főzőcskézős beszélgetős családi délelőttöt

A verseny izgalmát, a virtust

A finom étel élményét

Borozgatós, tréfálkozós összejövetelt

Végül, de nem utolsó sorban ismerősök és ismeretlenek bátorító, kedves mosolyát és jó tanácsait

Köszönjük!

 

A díjnyertes recept: Kuzu güveç

Szólj hozzá

konyha gasztro recept azenpiacom