Ελληνική τζατζίκι
Eredeti görög tzatziki
Katt a képre a hozzávalók beszerzéséhez!
Az eredeti görög tzatziki saláta nem véletlenül a nyár slágere.
A Τζατζίκι azonkívül hogy friss és egészséges saláta , rendkívül sokoldalúan fogyasztható :
Előételként pirítóshoz, szinte bármilyen grill húshoz, hamburgerhez, rántott húshoz, önálló salátaként vagy salátaöntetként is megállja helyét.
Hozzávalók:
- 1 uborka
- 1 pohár Etyeki joghurt
- 1 csomag friss kapor
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál Olivaolaj
Elkészítése:
Nagylyukú reszelőn lereszelem a hámozatlan uborkákat, majd enyhén sózom, és állni hagyom 15-20 percet.
Az uborkát kinyomkodom és hozzákeverem a reszelt fokhagymát, a friss apróra vágott kaprot,olivaolajat és a joghurtot.
Nincs szükség olyan trükkökre, hogy tejfölt adunk hozzá, mert az Etyeki joghurt zsírtartalma sokkal magasabb, mint a „megszokott” bolti zsírszegény és savanyú ízű joghurtok.
Behűtve a legfinomabb! Fekete olajbogyóval díszítve még izgalmasabb.
Uborka és Etyeki joghurt a képre kattintva rendelhető!