Hideg Sárgabarack (K)Rémleves
Rém egyszerű és villámgyors
- 1/2 kg sárgabarack,
- 2 dl joghurt,
- fél tasak pudingpor,
- 15 dkg cukor,
- 1 egész fahéj,
- 1/4 citrom,
- néhány mentalevél a díszítéshez
Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, 4 szép érettet félreteszünk, a többit kimagozzuk, lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, az egész fahéjat, egy negyed citromot, és felengedjük vízzel.
5 percig forraljuk, majd kiszedjük a fűszereket, a citromot, és a többit összeturmixoljuk. A pudingport 2 dl Etyeki joghurttal simára keverjük, és a leveshez öntjük.
Egyet forralunk rajta, amíg sűrűsödni kezd, majd hideg vízfürdőbe állítjuk. Jól lehűtjük.
Tálaláskor a levest kis tálkába vagy csészébe szedjük, a tetejére apró kockára vágott barackot teszünk. Kis mentalevélkével díszítjük.
Jó étvágyat!