2015. aug 08.

Hideg Sárgabarack (K)Rémleves

írta: balazsskitchen
Hideg Sárgabarack (K)Rémleves

Rém egyszerű és villámgyors

sargabarack.png
Hozzávalók:

  • 1/2 kg sárgabarack,
  • 2 dl joghurt,
  • fél tasak pudingpor,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 egész fahéj,
  • 1/4 citrom,
  • néhány mentalevél a díszítéshez

0809_025.JPG

Elkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, 4 szép érettet félreteszünk, a többit kimagozzuk, lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, az egész fahéjat, egy negyed citromot, és felengedjük vízzel.

0809_032.JPG

5 percig forraljuk, majd kiszedjük a fűszereket, a citromot, és a többit összeturmixoljuk. A pudingport 2 dl Etyeki joghurttal simára keverjük, és a leveshez öntjük.

0809_033.JPG

Egyet forralunk rajta, amíg sűrűsödni kezd, majd hideg vízfürdőbe állítjuk. Jól lehűtjük.

0809_034.JPG

 

Tálaláskor a levest kis tálkába vagy csészébe szedjük, a tetejére apró kockára vágott barackot teszünk. Kis mentalevélkével díszítjük.

 034.JPG

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

gasztro recept azenpiacom