2015. aug 14.

Tandoori oldalas sült-paprikakrémmel

írta: balazsskitchen
Tandoori oldalas sült-paprikakrémmel

tandoori.png

Ti mit szoktatok csinálni a megfonnyadt paprikákkal?   Mikor már nem olyan lédús és ropogós, és a hideg reggelihez vagy vacsorához már nem esik jól.

Íme egy recept ami segíthet a felhasználásban. 

Minden fonnyadó paprikának hasonló sorsot kívánok!

Sült paprikakrém fokhagymával és rozmaringgal:

0812_001.JPG

Hozzávalók:

  • 4 közepes piros húsú kápiapaprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 1-2 jókora gerezd fokhagyma
  • bors
  • rozmaring
  • olivaolaj


Elkészítés:

A paprikákat kicsumázom, és félbevágva tepsibe teszem, melléteszem a fokhagymát, paradicsomot, fokhagymát, rozmaringot és alaposan megsózom, majd Oliva olajjal meglocsolom. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt foltos feketére sütöm.

0812_018.JPG

Nem hámozom meg, hanem ha egy kicsit kihűlt , botturmixxal pépesítem és kész.

0812_021.JPG

Megjegyzés: Ha valaki csípősebben szereti, kis chilit is tehet hozzá.

Tandoori oldalas:

A közepes darabokra vágott oldalast sózom és Tandoori fűszerkeverékkel bedörzsölöm.

Kevés fokhagymát, hagymát tehetünk mellé, kevés étolajat és vizet aláöntök, majd lefedve 170 °C–os sütőben 1 óra alatt puhára párolom.

Kitakarom és a sütőt 200°C-ra állítva ropogósra sütöm.

 0812_022.JPG

Jó étvágyat. 

Itt vásárolj: AzÉnPiacom

Szólj hozzá

konyha gasztro recept zöldség azenpiacom