Tandoori oldalas sült-paprikakrémmel
Ti mit szoktatok csinálni a megfonnyadt paprikákkal? Mikor már nem olyan lédús és ropogós, és a hideg reggelihez vagy vacsorához már nem esik jól.
Íme egy recept ami segíthet a felhasználásban.
Minden fonnyadó paprikának hasonló sorsot kívánok!
Sült paprikakrém fokhagymával és rozmaringgal:
Hozzávalók:
- 4 közepes piros húsú kápiapaprika
- 1 közepes paradicsom
- 1-2 jókora gerezd fokhagyma
- só
- bors
- rozmaring
- olivaolaj
Elkészítés:
A paprikákat kicsumázom, és félbevágva tepsibe teszem, melléteszem a fokhagymát, paradicsomot, fokhagymát, rozmaringot és alaposan megsózom, majd Oliva olajjal meglocsolom. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt foltos feketére sütöm.
Nem hámozom meg, hanem ha egy kicsit kihűlt , botturmixxal pépesítem és kész.
Megjegyzés: Ha valaki csípősebben szereti, kis chilit is tehet hozzá.
Tandoori oldalas:
A közepes darabokra vágott oldalast sózom és Tandoori fűszerkeverékkel bedörzsölöm.
Kevés fokhagymát, hagymát tehetünk mellé, kevés étolajat és vizet aláöntök, majd lefedve 170 °C–os sütőben 1 óra alatt puhára párolom.
Kitakarom és a sütőt 200°C-ra állítva ropogósra sütöm.
Jó étvágyat.
Itt vásárolj: AzÉnPiacom