Restaurant Day
Ti hol voltatok május 15-én? Remélem, sokan azt válaszoljátok, hogy velünk voltatok és nagyon jól éreztétek magatokat. Akik esetleg máshol mulatták az időt azoknak mesélek egy kicsit erről a napról. Azon a bizonyos szombaton tartottuk ugyanis bemutatkozó bulinkat, amit a Restaurant Day keretében szerveztünk meg.
A Restaurant Day Helsinkiben indult, az elsőt 2011-ben tartották. Néhány fiatal arra gondolt, mi lenne, ha egy napra éttermet nyitnának. Az ötlet villámgyorsan terjedt el és már az első alkalommal 40 éttermet nyitottak különböző városokban. Azóta évente négy alkalommal kerül megrendezésre, egyre növekvő népszerűségnek örvend és szerte a világban csatlakoznak hozzá.
A legutóbbi ilyen alkalom adott apropót arra, hogy egy rögtönzött kis éttermet kialakítva ismerkedjünk meg veletek. Sokat készültünk, rengeteget dolgoztunk azon, hogy ez a nap mindenkinek emlékezetes legyen. Még az időjárás is a kedvünkre tett, több napos eső után végre ragyogóan sütött a nap.
A menüt úgy állítottuk össze, hogy kizárólag minőségi kínálatot használtuk fel. Ákos, aki erre a napra vállalta a séf szerepét, fantasztikus ételekkel kápráztatott el minket. Mondhatni a saját pecsenyéjét is sütögette, hiszen a grillen sülő kolbászkák a saját portékái, ha körülnézel a webáruházban, megtalálod a Jovánczai hétpecsétes grill kolbászokat is.
Ahogy a kis faszéndarabkák felizzottak a grillben és a kolbászkák sercegve találkoztak a forró vassal, igazán ínycsiklandó illatok kezdtek terjengeni, aminek meg is lett az eredménye. Hamarosan egyre többen lettünk. Voltak akik a meghívóink hatására tértek be hozzánk, de egyre többeket vonzott be az étvágygerjesztő illat és a vidám hangulat.
Aki betért hozzánk, az bizony nem maradt éhes. A ropogósra sült kolbászok Panifico il Basilico friss kiflijébe kerültek, az egyéb belevalókat mindenki saját szája íze szerint válogathatta össze. Salátából is többfélét kóstolhattál nálunk, ezek mindegyikét az Élő Tisza szövetség friss zöldségeiből készítettük. Ők egyébként személyesen is bemutatkoztak a rendezvényen, friss epret és spárgát vásárolhattál náluk.
Mindent egybevéve azt hiszem a rögtönzött kis éttermünk pontosan olyanra sikerült, amilyennek szerettük volna: egy jókedvű, kötetlen, beszélgetős összejövetel volt, ahol a vendégsereg apraja-nagyja ugyanolyan jól érezte magát, mint a vendéglátók.
Az eseményről készült kisfilm : facebook/azenpiacomhu
AzÉnPiacom -Grill Inn popup restaurant- Restaurant Day 2015. m...Köszönet Nektek régi és új barátok, hogy eljöttetek és együtt töltöttük ezt a fenséges ízekben gazdag délutánt.Thank you all -old and new friends- for coming and spent with us this magnificent afternoon.#azenpiacom #énpiacom #azénpiacom
Posted by azenpiacom.hu on 2015. május 17.
Köszönjük, hogy eljöttetek, figyeljetek minket továbbra is, nehogy lemaradjatok valami finomságról!