Málnás-mentás clafoutis étcsokival
Málna beszerzéséhez katt a képre!
Szeretnél egy gyorsan elkészíthető igazán finom desszertet? Mindenképpen próbáld ki ezt a klasszikus francia édességet.Gyakorlatilag bármilyen idénygyümölccsel készítheted. Amilyen egyszerűen elkészíthető, olyan ellenállhatatlan!
Hozzávalók:
- 150 g málna
- 120 g liszt
- 80 g méz
- 6 tojás
- 3 dl tejszín
- 15 g étcsokoládé
- 10 g vaj
- 1 vaníliarúd
- 1 ágacska menta
Elkészítése:
Apríts finomra 2-3 levél mentát. Habosítsd fel a tojást a tejszínnel, a vaníliarúd belsejével, a mézzel és a mentával, majd apránként keverd hozzá a lisztet is. Vajazz ki egy 28-30 cm átmérőjű tortaformát vagy lapos sütőtálat.és öntsd bele a tésztát. A megmosott, lecsöpögtetett málnaszemekkel egyenletesen szórd meg, végül reszelj rá egy kis étcsokit is.
Előmelegített, 190 fokos sütőben 30-40 percig süsd, míg szép piros lesz a teteje, az alja pedig krémesen lágy marad.
A mentaág csúcshajtásával és néhány friss málnaszemmel díszítve, langyosan kínáld desszertként vagy akár önállóan, reggelire.
Vigyázat, amilyen gyorsan elkészül, olyan hamar el is fogy!
Hozzávalókat megveheted a Piacon! Katt a képre!