2015. jún 29.

Málnás-mentás clafoutis étcsokival

írta: balazsskitchen
Málnás-mentás clafoutis étcsokival

img_8445.JPG

Málna beszerzéséhez katt a képre!

Szeretnél egy gyorsan elkészíthető igazán finom desszertet? Mindenképpen próbáld ki ezt a klasszikus francia édességet.Gyakorlatilag bármilyen idénygyümölccsel készítheted. Amilyen egyszerűen elkészíthető, olyan ellenállhatatlan!

Hozzávalók:

  • 150 g málna
  • 120 g liszt
  • 80 g méz
  • 6 tojás
  • 3 dl tejszín
  • 15 g étcsokoládé
  • 10 g vaj
  • 1 vaníliarúd
  • 1 ágacska menta

Elkészítése:

Apríts finomra 2-3 levél mentát. Habosítsd fel a tojást a tejszínnel, a vaníliarúd belsejével, a mézzel és a mentával, majd apránként keverd hozzá a lisztet is. Vajazz ki egy 28-30 cm átmérőjű tortaformát vagy lapos sütőtálat.és öntsd bele a tésztát. A megmosott, lecsöpögtetett málnaszemekkel egyenletesen szórd meg, végül reszelj rá egy kis étcsokit is.

Előmelegített, 190 fokos sütőben 30-40 percig süsd, míg szép piros lesz a teteje, az alja pedig krémesen lágy marad.

A mentaág csúcshajtásával és néhány friss málnaszemmel díszítve, langyosan kínáld desszertként vagy akár önállóan, reggelire.

Vigyázat, amilyen gyorsan elkészül, olyan hamar el is fogy!

Hozzávalókat megveheted a Piacon! Katt a képre!

malnas_clafoutis.png

Szólj hozzá

gyümölcs konyha recept sütemény málna finomság francia konyha azenpiacom