2015. jún 13.

Jön - meggy

írta: hexenbesen
Jön - meggy

Villámgyors meggyes bögrés süti

20150613_111936.jpg

A mi iskolánkban tulajdonképpen hagyomány számba meg(g)y, hogy a gyerekek osztályaival az év végén egy megbeszélt napon családi kirándulást tartunk. Hiszen a gyerekeknek az év során több alkalommal is kijut a mókából, évente egyszer a szülőket is meg kell sétáltatni. 

Az mostani kirándulást ma tartottuk. Ilyenkor már hetekkel előtte folyik a szervezkedés, hogy ki milyen elemózsiával készül, nehogy éhen haljunk a sok játék és beszélgetés közben. 

A fő fogás idén a hatalmas bográcsban közösen készített gulyás leves volt, ehhez kellett megfelelő elő- és utó- ételekről gondoskodni. 

Mivel így tanév végén feltorlódnak az események és igen kevés időnk jutott mindenre, ráadásul ebben a nagy hőségben semmi kedvünk nem volt a forró sütő mellett ácsingózni, egy igen gyorsan elkészíthető sütit készítettünk. Amellett, hogy tényleg nagyon egyszerű, még finom is. 

Tulajdonképpen sokféle gyümölcsöt lehet használni, nekünk a meggyre esett a választásunk, hiszen most érik és nagyon szeretjük.
20150613_082231.jpgIdeírom a receptet, ha esetleg kedvet kaptál ehhez a finomsághoz. (a hozzávalókat ennél a receptnél a kefires pohárral kell kimérni): 

  • 1 pohár Mártontej kefir
  • 2 pohár liszt
  • 1 pohár cukor
  • ½ pohár olaj
  • ½ sütőpor
  • 1 Youtyúk tojás
  • ½ kg meggy  

A hozzávalókat keverőtálba teszem ebben a sorrendben, és robotgéppel vagy kézi habverővel összekeverem. Kiolajozott tepsibe öntöm a masszát, mosott és kimagozott meggyel a tetejét megszórom. 180 ℃ -os sütőben 20 perc alatt megsül.

Mivel most elég sokan voltunk, kétszeres adagot készítettünk, hogy mindenkinek jusson belőle. 

Szerintem próbáljátok ki Ti is, ez a recept olyan egyszerű, hogy mindenkinek meg(g)y! 

20150613_120728.jpg

 

Szólj hozzá

konyha gasztro recept azenpiacom