Jön - meggy
Villámgyors meggyes bögrés süti
A mi iskolánkban tulajdonképpen hagyomány számba meg(g)y, hogy a gyerekek osztályaival az év végén egy megbeszélt napon családi kirándulást tartunk. Hiszen a gyerekeknek az év során több alkalommal is kijut a mókából, évente egyszer a szülőket is meg kell sétáltatni.
Az mostani kirándulást ma tartottuk. Ilyenkor már hetekkel előtte folyik a szervezkedés, hogy ki milyen elemózsiával készül, nehogy éhen haljunk a sok játék és beszélgetés közben.
A fő fogás idén a hatalmas bográcsban közösen készített gulyás leves volt, ehhez kellett megfelelő elő- és utó- ételekről gondoskodni.
Mivel így tanév végén feltorlódnak az események és igen kevés időnk jutott mindenre, ráadásul ebben a nagy hőségben semmi kedvünk nem volt a forró sütő mellett ácsingózni, egy igen gyorsan elkészíthető sütit készítettünk. Amellett, hogy tényleg nagyon egyszerű, még finom is.
Tulajdonképpen sokféle gyümölcsöt lehet használni, nekünk a meggyre esett a választásunk, hiszen most érik és nagyon szeretjük.Ideírom a receptet, ha esetleg kedvet kaptál ehhez a finomsághoz. (a hozzávalókat ennél a receptnél a kefires pohárral kell kimérni):
- 1 pohár Mártontej kefir
- 2 pohár liszt
- 1 pohár cukor
- ½ pohár olaj
- ½ sütőpor
- 1 Youtyúk tojás
- ½ kg meggy
A hozzávalókat keverőtálba teszem ebben a sorrendben, és robotgéppel vagy kézi habverővel összekeverem. Kiolajozott tepsibe öntöm a masszát, mosott és kimagozott meggyel a tetejét megszórom. 180 ℃ -os sütőben 20 perc alatt megsül.
Mivel most elég sokan voltunk, kétszeres adagot készítettünk, hogy mindenkinek jusson belőle.
Szerintem próbáljátok ki Ti is, ez a recept olyan egyszerű, hogy mindenkinek meg(g)y!