2016. már 29.

Hókifly

írta: balazsskitchen
Hókifly

ho.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 45 dkg Szabó malom finomliszt
  • 4 evőkanál Martontej tejföl
  • 25 dkg Etyektej vaj
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 csipet só

 Töltelék:

Elkészítés:

Összegyúrunk minden tésztához való alapanyagot, és hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk, háromszögekre bevagdaljuk.
A lekvárral megtöltjük a háromszögeket, feltekerjük, és kis kifliket formálva sütőpapírra tesszük.
Előmelegített forró sütőben megsütjük.
Még melegen megszórjuk a porcukorral elkevert vaníliás cukorral.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá