Hókifly
Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg Szabó malom finomliszt
- 4 evőkanál Martontej tejföl
- 25 dkg Etyektej vaj
- 1 evőkanál zsír
- 1 csipet só
Töltelék:
- 20 dkg Terézia szilvalekvár
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Összegyúrunk minden tésztához való alapanyagot, és hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk, háromszögekre bevagdaljuk.
A lekvárral megtöltjük a háromszögeket, feltekerjük, és kis kifliket formálva sütőpapírra tesszük.
Előmelegített forró sütőben megsütjük.
Még melegen megszórjuk a porcukorral elkevert vaníliás cukorral.
Jó étvágyat!