2015. aug 11.

Paradicsomi paradicsomos cukkinis pite

írta: hexenbesen
Paradicsomi paradicsomos cukkinis pite

tomatozucchini.pngNem tudom, Ti hogy vagytok vele, ilyen hőségben ha lehet, én kerülöm a húsételeket. Szívesebben fogyasztok valami könnyű zöldséges finomságot.

Így találtam ezt a nagyon egyszerű, aktuális zöldségekből készített pitét. Elkészíteni egyáltalán nem bonyolult, az íze pedig pontosan olyan finom, mint amilyen jól néz ki.

20150809_110903.jpg

Hozzávalók: 

  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 5-6 db közepes, érett,  zamatos paradicsom
  • 4 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • kb 15 dkg Kisasszondi keménysajt 
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehérbors20150809_102714.jpg

Tésztához:

  • 1 pohár liszt (kb. 170 g)
  • 30 g Etyeki vaj
  • 60 g krémsajt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál víz

Elkészítése:

A lisztet egy keverőtálban morzsoljuk össze a sóval, vajjal és a krémsajttal, majd adjuk hozzá a tojás sárgáját és a vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, majd kb. egy óra hosszáig pihentessük a hűtőben.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd béleljük ki a kivajazott, lisztezett pite formát.

A cukkiniket és a paradicsomokat vágjuk kb. fél centis szeletekre, váltakozva töltsük meg vele a formát.

20150809_110955.jpg

Egy kis tálkába öntsük a tejszínt, adjuk hozzá a tojások sárgáját, fűszerezzük szerecsendióval, fehérborssal és sóval. Keverjük jól össze, majd öntsük fel vele a piteformát. Szórjuk meg gazdagon a reszelt Kisasszondi sajttal (ebből sosem elég :-) )

20150809_111602.jpg

Előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig 150 fokon, míg a tejszínes tojás és a sajt meg nem szilárdul és szép pirosra nem sül. 20150809_130923.jpg

Egy jó tanács: mivel a zöldségek elég sok levet eresztenek, a sütő ajtaját a vége felé hagyd nyitva résnyire, hogy a folyadék egy kicsit el tudjon párologni.

Váljék egészségetekre!

Szólj hozzá

gasztro recept zöldség sajt azenpiacom